Legato motocykle

Problem z CBF 600

Regulamin działu
Zapoznaj się i przekaż uwagi odnośnie
Nowe forum GSXR.PL!

Odpowiedz


To pytanie służy do identyfikacji i odrzucenia automatycznych rejestracji.
Uśmieszki
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
BBCode jest włączony
[img] jest włączony
[flash] jest wyłączony
[url] jest włączony
Uśmieszki są włączone
Przegląd wątku
   

Rozszerz widok Przegląd wątku: Problem z CBF 600

Re: Problem z CBF 600

Post przez lodzia74 » 29 cze 2018, o 16:20

Sprawa zamknięta. Wymieniłem czujnik położenia przepustnicy i sprawa załatwiona :)

Re: Problem z CBF 600

Post przez michal96 » 28 cze 2018, o 23:26

Działa na wszystkie gary i nie daje w tłumik jak mu dasz gazu?

Re: Problem z CBF 600

Post przez Luke85 » 21 cze 2018, o 07:46

Zacząłbym od wskazań lambdy, druga sprawa czy CBF ma ciegno ssania? Tak jak Hornet900 mimo wtrysku nie było automatycznego ssania. Jeśli tak sprawdźcie układ włączający. Trzecia śruba wolnych obrotów.

Problem z CBF 600

Post przez lodzia74 » 20 cze 2018, o 22:15

Witam. Mamy kłopot z CBF 600 2011r na wtrysku. Moto po odpaleniu trzyma niezależnie od temp. obroty ok 800-900 obr/min. Dostaje za dużo paliwa, kopci na czarno, świece też czarne a po przegazówce gaśnie. Wszystkie czujniki podłączone, brak błędów. Podmieniałem czujnik temperatury ale bez rezultatu. Co ciekawe po zdjęciu wężyka z map sensora nie ma żadnej różnicy. Może ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem.

Góra