Legato motocykle

Błąd -c28 gsxr 600 k5

Wszystko na temat GSX-R 600.
Regulamin działu
Zapoznaj się i przekaż uwagi odnośnie
Nowe forum GSXR.PL!

Błąd -c28 gsxr 600 k5

UNREAD_POSTprzez Krystian7 » 20 lip 2017, o 10:39

Witam! Wczoraj wyskoczyl mi blad F1 na przemian z temp. do tego czerwona kontrolka swieci.
Dzisiaj zrobilem zwore serwisowa i wyskoczyl mi blad -c28 probowalem przeszukac internet lecz nie znalazlem tego bledu.
Czy pomozecie? Dodam ze podczas jazdy na zworze przeskakuje tylko ta kreska przed c raz na gorze raz na dole nie wiem czy to ma znaczenie.
Obrazek
Avatar użytkownika
Krystian7
Nowy
Nowy
 
Posty: 10
Dołączył(a): 18 paź 2015, o 15:38
Motocykl: Suzuki GSX-R 600
Wymarzony motocykl: Obecny
Imię: Krystian
Skąd: Jarosław

Re: Błąd -c28 gsxr 600 k5

UNREAD_POSTprzez mirekm71 » 20 lip 2017, o 11:42

Nie przeszukuj internetu tylko forum. 14 stron wyników to mało?
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
mirekm71
 
Posty: 436
Dołączył(a): 18 paź 2016, o 15:33
Motocykl: K6 600
Imię: Mirek
Skąd: Brzeg

Re: Błąd -c28 gsxr 600 k5

UNREAD_POSTprzez Krystian7 » 3 sie 2017, o 14:10

Przeczytałem trochę te tematy i stwierdziłem że sam się tego nie podejmę lecz wczoraj byłem już u kolejnego mechanika i dupa terminy długie. Wczoraj wziąłem się za rozkładanie tego silniczka. rozkrecilem to i złożyłem wady w tym nie widziałem bo pojęcia nie mam. Po jednym rozkręceniu efekt wyszedł taki że z 7 tysięcy obrotów łapał 12 tysięcy więc rozkrecilem ponownie coś poruszyłem pogrzebalem i wszystko było git nawet błąd FI znikną. niestety po krótkiej przejażdżce błąd dalej się pokazał i w silniczku dalej przy wlaczeniu zapłonu był taki zgrzyt dziwny.Czy sądzicie że silniczek do wymiany? Bo ja jestem ciemny w tym temacie.
Obrazek
Avatar użytkownika
Krystian7
Nowy
Nowy
 
Posty: 10
Dołączył(a): 18 paź 2015, o 15:38
Motocykl: Suzuki GSX-R 600
Wymarzony motocykl: Obecny
Imię: Krystian
Skąd: Jarosław

Re: Błąd -c28 gsxr 600 k5

UNREAD_POSTprzez chudy21 » 3 sie 2017, o 15:16

Krystian7 napisał(a):Przeczytałem trochę te tematy i stwierdziłem że sam się tego nie podejmę lecz wczoraj byłem już u kolejnego mechanika i dupa terminy długie. Wczoraj wziąłem się za rozkładanie tego silniczka. rozkrecilem to i złożyłem wady w tym nie widziałem bo pojęcia nie mam. Po jednym rozkręceniu efekt wyszedł taki że z 7 tysięcy obrotów łapał 12 tysięcy więc rozkrecilem ponownie coś poruszyłem pogrzebalem i wszystko było git nawet błąd FI znikną. niestety po krótkiej przejażdżce błąd dalej się pokazał i w silniczku dalej przy wlaczeniu zapłonu był taki zgrzyt dziwny.Czy sądzicie że silniczek do wymiany? Bo ja jestem ciemny w tym temacie.

rozebranie i złożenie nic nie pomoże,musisz luty poprawić
"Życie jest jak gówno na kole - raz jesteś na górze raz na dole"
Avatar użytkownika
chudy21
 
Posty: 508
Dołączył(a): 8 cze 2015, o 17:58
Motocykl: Dzikser 750 k4
Wymarzony motocykl: s1000rr
Imię: Albert
Skąd: ddz

Re: Błąd -c28 gsxr 600 k5

UNREAD_POSTprzez dziurekk » 3 sie 2017, o 15:38

Krystian7 napisał(a):Przeczytałem trochę te tematy i stwierdziłem że sam się tego nie podejmę lecz wczoraj byłem już u kolejnego mechanika i dupa terminy długie. Wczoraj wziąłem się za rozkładanie tego silniczka. rozkrecilem to i złożyłem wady w tym nie widziałem bo pojęcia nie mam. Po jednym rozkręceniu efekt wyszedł taki że z 7 tysięcy obrotów łapał 12 tysięcy więc rozkrecilem ponownie coś poruszyłem pogrzebalem i wszystko było git nawet błąd FI znikną. niestety po krótkiej przejażdżce błąd dalej się pokazał i w silniczku dalej przy wlaczeniu zapłonu był taki zgrzyt dziwny.Czy sądzicie że silniczek do wymiany? Bo ja jestem ciemny w tym temacie.

Jeżeli mowa o silniczku STVA to tam masz taką płytkę i takie jakby cycki (luty) cyknij je lutownica i sprawdź przewodzenie, ładnie widać który z którym ma przewodzenie. U jednych załatwia sprawę na długi czas a inni kupują nowy. Ja osobiście poprawiłem luty i jest gitara. Spokojnie sam ogarniesz abyś miał lutownice.
„Nie można pomóc wszystkim, ale każdy może pomóc komuś.”
Avatar użytkownika
dziurekk
 
Posty: 743
Dołączył(a): 11 lis 2014, o 18:03
Motocykl: GSXR 600 K4
Imię: Rafał
Skąd: .PL.

Re: Błąd -c28 gsxr 600 k5

UNREAD_POSTprzez Krystian7 » 3 sie 2017, o 17:03

Tak wiem o które chodzi. Dzisiaj ponownie patrzyłem na to i doszedłem do tego że jak rozkrece z obudowy silniczek to działa jak należy. Dodam zdjęcie o co mi chodzi.
http://imageshack.com/a/img923/7986/bLFs4G.jpg
a jak założę obudowę to przeskakuje coś w nim jakby te tryby były wytarte. Dodam również zdjęcie w obudowie
http://imageshack.com/a/img922/8932/2QtGBn.jpg
Obrazek
Avatar użytkownika
Krystian7
Nowy
Nowy
 
Posty: 10
Dołączył(a): 18 paź 2015, o 15:38
Motocykl: Suzuki GSX-R 600
Wymarzony motocykl: Obecny
Imię: Krystian
Skąd: Jarosław

Re: Błąd -c28 gsxr 600 k5

UNREAD_POSTprzez chudy21 » 3 sie 2017, o 17:35

Krystian7 napisał(a):Tak wiem o które chodzi. Dzisiaj ponownie patrzyłem na to i doszedłem do tego że jak rozkrece z obudowy silniczek to działa jak należy. Dodam zdjęcie o co mi chodzi.
http://imageshack.com/a/img923/7986/bLFs4G.jpg
a jak założę obudowę to przeskakuje coś w nim jakby te tryby były wytarte. Dodam również zdjęcie w obudowie
http://imageshack.com/a/img922/8932/2QtGBn.jpg

ale poprawiłeś te luty czy nie?
"Życie jest jak gówno na kole - raz jesteś na górze raz na dole"
Avatar użytkownika
chudy21
 
Posty: 508
Dołączył(a): 8 cze 2015, o 17:58
Motocykl: Dzikser 750 k4
Wymarzony motocykl: s1000rr
Imię: Albert
Skąd: ddz

Re: Błąd -c28 gsxr 600 k5

UNREAD_POSTprzez Krystian7 » 3 sie 2017, o 18:04

Lutow nie ruszalem bo stwierdziłem skoro działa bez obudowy to muszą być dobre
Obrazek
Avatar użytkownika
Krystian7
Nowy
Nowy
 
Posty: 10
Dołączył(a): 18 paź 2015, o 15:38
Motocykl: Suzuki GSX-R 600
Wymarzony motocykl: Obecny
Imię: Krystian
Skąd: Jarosław

Re: Błąd -c28 gsxr 600 k5

UNREAD_POSTprzez dziurekk » 3 sie 2017, o 19:48

Krystian7 napisał(a):Lutow nie ruszalem bo stwierdziłem skoro działa bez obudowy to muszą być dobre

Jak to stwierdziles? Bez obudowy go zamontowales i sterowal przepustnicami jak należy?
Pytam bo ciekawy jestem w jaki sposób doszedles że pracuje dobrze.
Temat jest powielany, rozwiązanie masz podane. Nic więcej nie jestem w stanie podpowiedzieć.
„Nie można pomóc wszystkim, ale każdy może pomóc komuś.”
Avatar użytkownika
dziurekk
 
Posty: 743
Dołączył(a): 11 lis 2014, o 18:03
Motocykl: GSXR 600 K4
Imię: Rafał
Skąd: .PL.

Re: Błąd -c28 gsxr 600 k5

UNREAD_POSTprzez Krystian7 » 3 sie 2017, o 20:05

Masz na zdjęciu, widać jak bez obudowy go podpialem pod kostkę to ten silniczek kręci w jedną i w drugą stronę tak jak ma działać. Jak chce go założyć pod przepustnice to wystarczy żebym obudowę tylko założył i wtedy przestaje działać nie kręci tym kółkiem tylko tryka. więc rozwiązania nadal nie mam
Obrazek
Avatar użytkownika
Krystian7
Nowy
Nowy
 
Posty: 10
Dołączył(a): 18 paź 2015, o 15:38
Motocykl: Suzuki GSX-R 600
Wymarzony motocykl: Obecny
Imię: Krystian
Skąd: Jarosław

Re: Błąd -c28 gsxr 600 k5

UNREAD_POSTprzez dziurekk » 3 sie 2017, o 20:58

Krystian7 napisał(a):Masz na zdjęciu, widać jak bez obudowy go podpialem pod kostkę to ten silniczek kręci w jedną i w drugą stronę tak jak ma działać. Jak chce go założyć pod przepustnice to wystarczy żebym obudowę tylko założył i wtedy przestaje działać nie kręci tym kółkiem tylko tryka. więc rozwiązania nadal nie mam

Weź to rozbierz żeby było widać płytkę, i zmierz przewodzenie jak nie chcesz lutować sam. To że Ci na pusto chodzi o niczym nie świadczy.
Czekam na rozwiązanie problemu przez Ciebie może coś nowego wniesiesz do tematu ;)
„Nie można pomóc wszystkim, ale każdy może pomóc komuś.”
Avatar użytkownika
dziurekk
 
Posty: 743
Dołączył(a): 11 lis 2014, o 18:03
Motocykl: GSXR 600 K4
Imię: Rafał
Skąd: .PL.


Powrót do GSX-R 600



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości