Legato motocykle

Srad 600 slaby top speed

Wszystko na temat GSX-R 600.
Regulamin działu
Zapoznaj się i przekaż uwagi odnośnie
Nowe forum GSXR.PL!

Srad 600 slaby top speed

UNREAD_POSTprzez Dziadi » 21 maja 2018, o 15:34

Mam srada 600 na gaznikach 98 rok i wg gps maks predkpsc osiagam 220 km. Jak juz chce dobic do konca 13 tys obrotow to moto zaczyna szarpac ,niby na liczniku te 250 km/h jest. Moto po regulacji i czyszczeniu gaznikow. Macie jakies pomysly co to moze byc ? Na kazdym biego oprocz 6 do odciny idzie

PS przed czyszczeniem bylo to samo ,ale, jest duzo lepiej na innych biegach
Avatar użytkownika
Dziadi
 
Posty: 340
Dołączył(a): 23 sie 2013, o 16:03
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Motocykl: GSX-R 600 SRAD
Wymarzony motocykl: GSX-R 1000 200km :)
Imię: Bartek
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Re: Srad 600 slaby top speed

UNREAD_POSTprzez Dziadi » 21 maja 2018, o 19:31

Myslalem nad pompa paliwa ale skoro 5 normalnie odcina ? Moze stopka dostaje wibracji i przerywa ?
Zrobilem generalnje 3 przejazdy raz 215 max raz 218 raz 221 km.
Avatar użytkownika
Dziadi
 
Posty: 340
Dołączył(a): 23 sie 2013, o 16:03
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Motocykl: GSX-R 600 SRAD
Wymarzony motocykl: GSX-R 1000 200km :)
Imię: Bartek
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Re: Srad 600 slaby top speed

UNREAD_POSTprzez darecki299 » 22 maja 2018, o 19:03

Dziadek ma blokadę.
Avatar użytkownika
darecki299
Nowy
Nowy
 
Posty: 29
Dołączył(a): 31 mar 2018, o 12:05
Motocykl: Gsxr K7
Imię: Dariusz
Skąd: Jedwabne

Re: Srad 600 slaby top speed

UNREAD_POSTprzez Dziadi » 22 maja 2018, o 21:10

Nie to musi byc cos innego kiedys szedl do 13k rpm chyba mi sie wydaje ze po prostu taki jest max na gps i tyle
Avatar użytkownika
Dziadi
 
Posty: 340
Dołączył(a): 23 sie 2013, o 16:03
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Motocykl: GSX-R 600 SRAD
Wymarzony motocykl: GSX-R 1000 200km :)
Imię: Bartek
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Re: Srad 600 slaby top speed

UNREAD_POSTprzez kamilsz20 » 23 maja 2018, o 18:08

Rozbierz bak i przeczyść sitko w pompie paliwa. (P.S. Mój srad kręci do 14,5 równo)
kamilsz20
Nowy
Nowy
 
Posty: 20
Dołączył(a): 30 mar 2016, o 23:42
Motocykl: Gixx 600
Imię: Kamil
Skąd: Opatów

Re: Srad 600 slaby top speed

UNREAD_POSTprzez Dziadi » 23 maja 2018, o 18:34

Do 14,5 myslalem ze do 13,5k jest odcina ? Dzieki za rade .Jeszcze planuje zmienic swiece
Avatar użytkownika
Dziadi
 
Posty: 340
Dołączył(a): 23 sie 2013, o 16:03
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Motocykl: GSX-R 600 SRAD
Wymarzony motocykl: GSX-R 1000 200km :)
Imię: Bartek
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Re: Srad 600 slaby top speed

UNREAD_POSTprzez Dziadi » 25 maja 2018, o 16:31

Filtr wyczyszczony , swiece zmienione i dalej to samo jakies pomysly ?
Avatar użytkownika
Dziadi
 
Posty: 340
Dołączył(a): 23 sie 2013, o 16:03
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Motocykl: GSX-R 600 SRAD
Wymarzony motocykl: GSX-R 1000 200km :)
Imię: Bartek
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Re: Srad 600 slaby top speed

UNREAD_POSTprzez TomaszChada » 30 maja 2018, o 20:19

Mnie odcinało zapłon/wyłączało silnik przez poluzowana stopkę ale nie było to zależne od biegów.
Z tym, ze u mnie silnik się wyłączał na sekundę i znów się włączał.

Na trasie przy 260 było zdziwienie.
TomaszChada
Nowy
Nowy
 
Posty: 10
Dołączył(a): 26 kwi 2018, o 14:07
Motocykl: Gsxr 600 srad
Wymarzony motocykl: H2r
Imię: Tomasz
Skąd: Katowice

Re: Srad 600 slaby top speed

UNREAD_POSTprzez Dziadi » 1 cze 2018, o 07:11

No tutaj co innego , na razie kupilem zwykly filtr bo teraz mam kn i zobacze cy to cos zmieni
Avatar użytkownika
Dziadi
 
Posty: 340
Dołączył(a): 23 sie 2013, o 16:03
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Motocykl: GSX-R 600 SRAD
Wymarzony motocykl: GSX-R 1000 200km :)
Imię: Bartek
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Re: Srad 600 slaby top speed

UNREAD_POSTprzez Dziadi » 5 cze 2018, o 10:28

Wlozylem zwykly filtr i dalej to samo :/ zastanawiam sie czy to nie przez pompe paliwa :/ 215km/h i koniec
Avatar użytkownika
Dziadi
 
Posty: 340
Dołączył(a): 23 sie 2013, o 16:03
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Motocykl: GSX-R 600 SRAD
Wymarzony motocykl: GSX-R 1000 200km :)
Imię: Bartek
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Re: Srad 600 slaby top speed

UNREAD_POSTprzez TomaszChada » 5 cze 2018, o 15:05

Sprawdzałeś w jakim stanie masz gąbki które łącza się z airboxem?
Od wewnętrznej strony ramy.
Z zewnątrz masz plastikowe wloty do czachy, przy ramie masz gumy a od wewnątrz takie gąbki.

Może łyka lewe powietrze?
TomaszChada
Nowy
Nowy
 
Posty: 10
Dołączył(a): 26 kwi 2018, o 14:07
Motocykl: Gsxr 600 srad
Wymarzony motocykl: H2r
Imię: Tomasz
Skąd: Katowice

Re: Srad 600 slaby top speed

UNREAD_POSTprzez Dziadi » 5 cze 2018, o 17:29

Gabki mam dobre airbox uszczelniony .
Musze sie wziasc za test tej pompy ale nie chce mi sie z tym jebac ;/
Na liczniku niby 260 jest moze po prostu srady 600 wiecej wg gps nie pojda
Moze bys sprawdzil swojego ? Speedometer gps i jazda
Avatar użytkownika
Dziadi
 
Posty: 340
Dołączył(a): 23 sie 2013, o 16:03
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Motocykl: GSX-R 600 SRAD
Wymarzony motocykl: GSX-R 1000 200km :)
Imię: Bartek
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Re: Srad 600 slaby top speed

UNREAD_POSTprzez tiromaniak » 6 cze 2018, o 17:55

A masz oryginalne przełożenie? Książkowa liczba zębów zębatki zdawczej i tylnej? Tym bym się zainteresował, może masz przełożenie na przyśpieszenie co przekłada się na mniejszą prędkość maksymalną. Jeśli na pierwszych paru biegach jest tak jak powinno być i lata jak na gixxa przystało to nawet do silnika bym nie zaglądał. Wpływ może mieć też założenie szerszych opon lub inny profil niż fabryka zaleca.
tiromaniak
Nowy
Nowy
 
Posty: 21
Dołączył(a): 19 mar 2017, o 23:24
Motocykl: SRAD 600
Imię: Wiktor
Skąd: Wrocław

Re: Srad 600 slaby top speed

UNREAD_POSTprzez Dziadi » 6 cze 2018, o 18:11

Nie no ewidentnie nie chce przekroczyc 12,5 tys obrotow na ostatnim biegu
Avatar użytkownika
Dziadi
 
Posty: 340
Dołączył(a): 23 sie 2013, o 16:03
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Motocykl: GSX-R 600 SRAD
Wymarzony motocykl: GSX-R 1000 200km :)
Imię: Bartek
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Re: Srad 600 slaby top speed

UNREAD_POSTprzez tiromaniak » 6 cze 2018, o 18:13

No to odsyłam do pierwszego mojego pytania odnośnie przełożenia. Taki może być objaw zmienionej ilości zębów zębatek.
tiromaniak
Nowy
Nowy
 
Posty: 21
Dołączył(a): 19 mar 2017, o 23:24
Motocykl: SRAD 600
Imię: Wiktor
Skąd: Wrocław

Następna strona

Powrót do GSX-R 600



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron