750 K5 Odpala i chodzi ale nie kręci rozrusznikiem

Wszystko na temat GSX-R 750.
Regulamin forum
Zapoznaj się i przekaż uwagi odnośnie
Nowe forum GSXR.PL!
mrstuncish
Nowy
Nowy
Posty: 26
Rejestracja: 2 lip 2015, o 00:03
Motocykl: K5 750
Imię: Romek
Skąd: Olsztyn

750 K5 Odpala i chodzi ale nie kręci rozrusznikiem

Nieprzeczytany post autor: mrstuncish » 9 cze 2017, o 15:41

Jak w temacie, jak odpale na pych to chodzi. Tak samo jak zewre przewodem kabel rozrusznika bezpośrednio z plusem to też odpali rozrusznikiem i chodzi. Problem pojawia się jak wciskam start, pompa zaczyna chodzić i podawać paliwo, przekaźnik od rozrusznika też pyka natomiast moto nie odpala z rozrusznika. Zmieniłem ten duży przekaźnik z bezpiecznikiem na inny sprawny i jest to samo. Ktoś może ma jakiś pomysł, pomoże ? Dziękóweczka ;)

czochu
Posty: 115
Rejestracja: 15 lip 2015, o 16:16
Motocykl: Gsxr 1000 k8 mz etz 251
Wymarzony motocykl: panigale
Imię: Zbyszek
Skąd: Piaseczno

Re: 750 K5 Odpala i chodzi ale nie kręci rozrusznikiem

Nieprzeczytany post autor: czochu » 9 cze 2017, o 18:28

Na zdrowy rozum , jeśli zewrzesz kable przy rozruszniku i ci kręci , to jest sprawny i przyczyny szukasz w samym przełączniku lub po drodze po kablach, może sie jakiś przetarł lub zaśniedział lub oderwał :roll:

mirekm71
Posty: 436
Rejestracja: 18 paź 2016, o 16:33
Motocykl: K6 600
Imię: Mirek
Skąd: Brzeg

Re: 750 K5 Odpala i chodzi ale nie kręci rozrusznikiem

Nieprzeczytany post autor: mirekm71 » 9 cze 2017, o 22:38

Przekaznik.

mrstuncish
Nowy
Nowy
Posty: 26
Rejestracja: 2 lip 2015, o 00:03
Motocykl: K5 750
Imię: Romek
Skąd: Olsztyn

Re: 750 K5 Odpala i chodzi ale nie kręci rozrusznikiem

Nieprzeczytany post autor: mrstuncish » 9 cze 2017, o 22:47

Na zdrowy rozum właśnie jest jakiś grubszy problem. Przekaźnik ten duży z bezpiecznikiem głównym zmieniony, przełącznik rozbierałem i nie ma tam nic co mogłoby wskazywać na przepalenie, zepsucie itp. Jest jeszcze jakiś drugi przekaźnik rozrusznika ? Moto nie było latane pół roku, wcześniej odpalało super, teraz samo z siebie przestało. Dziwna sprawa.

mirekm71
Posty: 436
Rejestracja: 18 paź 2016, o 16:33
Motocykl: K6 600
Imię: Mirek
Skąd: Brzeg

Re: 750 K5 Odpala i chodzi ale nie kręci rozrusznikiem

Nieprzeczytany post autor: mirekm71 » 9 cze 2017, o 22:49

Zewrzyj styki przy przekazniku czy odpali.

Awatar użytkownika
redips
Posty: 214
Rejestracja: 27 kwie 2017, o 13:31
Motocykl: GSXR 750 K7 Isle of Man
Wymarzony motocykl: Już mam :)
Imię: Kamil
Skąd: Gdańsk

Re: 750 K5 Odpala i chodzi ale nie kręci rozrusznikiem

Nieprzeczytany post autor: redips » 10 cze 2017, o 00:09

Ostatnio miałem podobny problem i pomogła regulacja klamki sprzęgła... Bawiłem się regulacją i przestawiłem.., okazało się, że stycznik w klamce po przestawieniu nie łapał... W GSRze kiedyś tam zamieszkał (gdzieś w okolicy klamki sprzęgła) mi pająk i też pompa chodziła o rozrusznik 0
Romet Pony 50-M-3 ----> GSF 600n Bandit '97 ----> GSR 600 '06 ----> GSXR 750 IoM TT '07

mrstuncish
Nowy
Nowy
Posty: 26
Rejestracja: 2 lip 2015, o 00:03
Motocykl: K5 750
Imię: Romek
Skąd: Olsztyn

Re: 750 K5 Odpala i chodzi ale nie kręci rozrusznikiem

Nieprzeczytany post autor: mrstuncish » 12 cze 2017, o 02:55

Problem rozwiązany. Przekopałem wszystko a okazało się, że koło samej wtyczki głównego przekaźnika urwał się kabelek od pobudzenia rozrusznika. Jest okej, działa pięknie. Dzieki za pomoc !

ODPOWIEDZ