srad 750 regulator pilnie

Wszystko na temat GSX-R 750.
Regulamin forum
Zapoznaj się i przekaż uwagi odnośnie
Nowe forum GSXR.PL!
blackdressrider
Posty: 61
Rejestracja: 2 lip 2014, o 23:01
Motocykl: Gsxr 750 SRAD
Imię: Michał
Skąd: Zielona Góra

srad 750 regulator pilnie

Nieprzeczytany post autor: blackdressrider » 17 cze 2015, o 16:03

Panowie, szybka porada. Regulator napięcia do SRADA 750 97' gaźnik. Jaki? czy od nowszych modeli k3,k4,k5 mozna zakladać nic sie nie bedzie działo? moj sie chyba usmażył i przeładowuje :/

Awatar użytkownika
Dgrfst
Posty: 871
Rejestracja: 19 cze 2014, o 18:42
Motocykl: Aprilia Tuono
Imię: Olo
Skąd: pow.Otwocki

Re: srad 750 regulator pilnie

Nieprzeczytany post autor: Dgrfst » 17 cze 2015, o 18:37

Ja z fazera 600 gaźnikowego zakładałem i hulał, oczywiście kostkę wywalasz.
Trzej rycerze: elf, krasnolud i człowiek ruszają do labiryntu Downa, by zdobyć magiczną broszkę oraz zabić cyklopa smoka czarnoksiężnika, który jest Duchem Dupy.

blackdressrider
Posty: 61
Rejestracja: 2 lip 2014, o 23:01
Motocykl: Gsxr 750 SRAD
Imię: Michał
Skąd: Zielona Góra

Re: srad 750 regulator pilnie

Nieprzeczytany post autor: blackdressrider » 18 cze 2015, o 14:24

kostki juz dawno nie ma... :P pytam orientacyjnie bo nie wiem co zamawiać, typowo do srada ciezko dorwac a od innych jest pełno :D

MacioS
Posty: 121
Rejestracja: 10 lip 2011, o 19:46
Motocykl: Srad sprzedany Zygzak 600
Wymarzony motocykl: GSXR k4 1000
Imię: Mateusz
Skąd: Częstochowa

Re: srad 750 regulator pilnie

Nieprzeczytany post autor: MacioS » 18 cze 2015, o 17:12

a czy ktoś próbował chińczyka ? http://allegro.pl/regulator-napiecia-do ... 49590.html

KuKi750
Posty: 137
Rejestracja: 12 wrz 2014, o 21:56
Motocykl: gsx750r srad
Imię: Łukasz
Skąd: Szczecin

Re: srad 750 regulator pilnie

Nieprzeczytany post autor: KuKi750 » 1 paź 2015, o 17:59

odświezam! bo kupowacna larssonie za 300 kiepska sprawa:)

Awatar użytkownika
DAVIDK7
Posty: 434
Rejestracja: 30 cze 2011, o 19:47
Motocykl: GSXRK7
Wymarzony motocykl: GSXRK7
Imię: David
Skąd: Toruń

Re: srad 750 regulator pilnie

Nieprzeczytany post autor: DAVIDK7 » 2 paź 2015, o 23:28

ten chinski bez problemu bedzie dawal rade, takie moje zdanie. przerabialem temat. pozdro.

Awatar użytkownika
Puyol187
Posty: 2360
Rejestracja: 26 cze 2011, o 20:48
Motocykl: GSXR k3 1k

Re: srad 750 regulator pilnie

Nieprzeczytany post autor: Puyol187 » 4 paź 2015, o 18:40

Chińskie nie są złe, działają, lepiej chińczyk niż używka. Takie jest moje zdanie.

Kodix
Nowy
Nowy
Posty: 12
Rejestracja: 1 wrz 2015, o 12:49
Motocykl: GSX-R K7 750
Imię: Łukasz
Skąd: Kraków

Re: srad 750 regulator pilnie

Nieprzeczytany post autor: Kodix » 8 paź 2015, o 11:42

Czesc, ja wymienilem regulator w K7 750 na taki za 130 zl, co prawda zrobilem na nim tylko ok 1500 km, ale jestem zadowolony. Uwazam ze nie ma sensu kupowac uzywki...

Awatar użytkownika
Puyol187
Posty: 2360
Rejestracja: 26 cze 2011, o 20:48
Motocykl: GSXR k3 1k

Re: srad 750 regulator pilnie

Nieprzeczytany post autor: Puyol187 » 8 paź 2015, o 21:53

Kodix dobrze uważasz w kwestii używki.

blackdressrider
Posty: 61
Rejestracja: 2 lip 2014, o 23:01
Motocykl: Gsxr 750 SRAD
Imię: Michał
Skąd: Zielona Góra

Re: srad 750 regulator pilnie

Nieprzeczytany post autor: blackdressrider » 10 paź 2015, o 11:06

od czasu kiedy mialem problem kupilem chińczyka z allegro za 120 i caly sezon praktycznie przelatałem i nic sie nie dzieje. Wychodzi na to ze nie taka zła ta chińszczyzna :P

MacioS
Posty: 121
Rejestracja: 10 lip 2011, o 19:46
Motocykl: Srad sprzedany Zygzak 600
Wymarzony motocykl: GSXR k4 1000
Imię: Mateusz
Skąd: Częstochowa

Re: srad 750 regulator pilnie

Nieprzeczytany post autor: MacioS » 22 lis 2015, o 17:29

kupilem regulator chinczyk bedziem testowac. dzis zamontowalem i wsio narazie eleganio

Pacior
Nowy
Nowy
Posty: 8
Rejestracja: 12 maja 2014, o 23:27
Motocykl: gsxr
Wymarzony motocykl: gsxr
Imię: Michał
Skąd: Polska

Re: srad 750 regulator pilnie

Nieprzeczytany post autor: Pacior » 17 lut 2016, o 20:23

Witam. Pozwolę sobie odświeżyć temat, nie chcę zakładać nowego. Mam srada 750 na gaźnikach.
Jestem na kupnie regulatora, też myślę że nowy będzie lepszym rozwiązaniem, ale mam kilka pytań.
Na allegro jest pełno nowych regulatorów począwszy od 50zł, nie mam zielonego pojęcia co o nich sądzić, wyglądają niby podobnie, lub tak samo, ale cenami się różnią, a po co przepłacać jeśli to jest to samo? tutaj kilka linków z allegro:
http://allegro.pl/regulator-napiecia-gs ... 63865.html
http://allegro.pl/regulator-napiecia-do ... 49590.html
http://allegro.pl/regulator-napiecia-do ... ml#thumb/1
Jakieś różnice będą? Tutaj ten za 50zł ma po 1 kablu zielonym i czerwonym a ten za 90 zł ma po 2
A na allegro jak ktoś podaje do jakiego modelu to jest to rozumiem że chodzi tylko o spasowanie kostek (nie ma znaczenia rocznik) ?
Przerabiał ktoś temat ? Proszę o jakąś pomoc.
2gie moje pytanie dot. tego jak to podłączyć, kostek nie mam, stary jest spięty na spinki. jest to gdzieś na forum opisane, bo nie mogę znaleźć?
Dzięki z góry, pozdro

blackdressrider
Posty: 61
Rejestracja: 2 lip 2014, o 23:01
Motocykl: Gsxr 750 SRAD
Imię: Michał
Skąd: Zielona Góra

Re: srad 750 regulator pilnie

Nieprzeczytany post autor: blackdressrider » 24 lut 2016, o 23:48

Powinno byc 5 kabli. Z czego przy regulatorze czarny/ zielony to -, czerwony + a zolte obojetnie. W sradzie z tego co pamietam czarny z bialym paskiem jest - a czarny z czerwonym + i trzy czarne laczysz z zoltymi. Ja mam ten za 110 zeta i hasa drugi sezon. Kostke najlepiej wywalic ;p

Awatar użytkownika
OLO656
Nowy
Nowy
Posty: 8
Rejestracja: 30 gru 2016, o 09:29
Motocykl: GSXR 750 SRAD
Wymarzony motocykl: GSXR 750 K9
Imię: OLO
Skąd: IŁAWA

Re: srad 750 regulator pilnie

Nieprzeczytany post autor: OLO656 » 3 mar 2017, o 05:56

https://youtu.be/473VH2W0Rlw jak możecie zerknijcie na ten filmik mam problemy z pradem po nagrzaniu. Nie może zakręcić. Aku nowe.

DrivterGSI1
Nowy
Nowy
Posty: 12
Rejestracja: 2 mar 2017, o 16:31
Motocykl: 750 SRAD
Imię: Jacek
Skąd: Kępno

Re: srad 750 regulator pilnie

Nieprzeczytany post autor: DrivterGSI1 » 6 mar 2017, o 03:56

Kupiłem kiedyś chinczyka i fabrycznie uszkodzony od nowości Był :)

ODPOWIEDZ