Legato motocykle

Problem z odpalaniem, wyskakujący błąd K2

Wszystko na temat GSX-R 1000.
Regulamin działu
Zapoznaj się i przekaż uwagi odnośnie
Nowe forum GSXR.PL!

Problem z odpalaniem, wyskakujący błąd K2

UNREAD_POSTprzez elpek » 21 cze 2017, o 21:20

Witam, od tygodnia posiadam GSXR 1000 K2, od kilku dni zaczął się pojawiać jakiś błąd, tzn. podczas jazdy zapala mi się czerwona dioda i wyskakuje FI zamiast temp., czasami jak zgaszę i zapale znowu nie pali się, a czasami mogę cały dzień jeździć i się nie zapali. Exup mam odłączony czy to przez to? Jak chciałem sprawdzić błąd, zwierając kostkę wyskoczyło C00, czyli brak błędów.

Drugi problem to taki, że wczoraj cały dzień jeździłem, postawiłem przed domem, po ok 2godz chciałem odpalić, a ona lekko zakręci i sto rozrusznik, raz dłużej przetrzymałem guzik od zapłonu, to pojawił się dźwięk podobny do tego jak ładuje się przed użyciem paralizator i zaczęło się coś kopcić spod baku. Dzisiaj zrobiłem znowu zwarcie w kostce, zobaczyć czy wyskoczy błąd, nic nie wyskoczyło, znowu C00. Spróbowałem zakręcić na zwartej kostce i motocykl normalnie odpalił, po wyjęciu kabelka z kostki też już jest okej, co to może być? Skąd ten dym? Czuć normalnie było spalenizną. Poniżej wrzucam filmik, jak nie mogła zakręcić, przy ostatniej próbie wsłuchajcie się, słychać przez około sekundę po kręceniu ten dźwięk jakby ładowania czegoś, właśnie po tym dźwięku dym poszedł.

https://www.youtube.com/watch?v=jR-WGLI ... e=youtu.be
elpek
Nowy
Nowy
 
Posty: 6
Dołączył(a): 8 sie 2016, o 21:09
Motocykl: GSXR 1000 K2
Imię: Kamil
Skąd: Piotrków Kujawski

Re: Problem z odpalaniem, wyskakujący błąd K2

UNREAD_POSTprzez mirekm71 » 21 cze 2017, o 23:52

Tyrkotanie rozrusznika jest wynikiem braku prądu, bezwzględnie musisz sprawdzić co się dymiło.
mirekm71
 
Posty: 436
Dołączył(a): 18 paź 2016, o 15:33
Motocykl: K6 600
Imię: Mirek
Skąd: Brzeg

Re: Problem z odpalaniem, wyskakujący błąd K2

UNREAD_POSTprzez elpek » 22 cze 2017, o 17:29

Dzisiaj bede rozbieral i zobacze co sie dzieje. Jak odlaczylem akumulator i podlaczylem, znow normalnie odpalila, ale nastepnego dnia juz nie... I jeszcze cyrk sie zrobil, mialem 59tys przebiegu, po odlaczeniu akumulatora i podlaczeniu mam 38tys przebiegu...
elpek
Nowy
Nowy
 
Posty: 6
Dołączył(a): 8 sie 2016, o 21:09
Motocykl: GSXR 1000 K2
Imię: Kamil
Skąd: Piotrków Kujawski

Re: Problem z odpalaniem, wyskakujący błąd K2

UNREAD_POSTprzez mirekm71 » 22 cze 2017, o 17:45

Gratuluje, odlaczylbym jeszcze ze dwa razy ;)
mirekm71
 
Posty: 436
Dołączył(a): 18 paź 2016, o 15:33
Motocykl: K6 600
Imię: Mirek
Skąd: Brzeg

Re: Problem z odpalaniem, wyskakujący błąd K2

UNREAD_POSTprzez Poturr » 22 cze 2017, o 19:02

Oj matacz matacz zabić utluc .... hahah licznik Ci się przestawił z km na mph. A więc mój drogi kolego ustaw licznik na kilometry przytrzymaj 2 guziczki na raz i spowrotem będziesz zadowolony ze swojego przebiegu 58 tys.
Poturr
Nowy
Nowy
 
Posty: 10
Dołączył(a): 3 maja 2017, o 06:25
Motocykl: Gsxr 1000 k6
Imię: Arni
Skąd: Piotrków

Re: Problem z odpalaniem, wyskakujący błąd K2

UNREAD_POSTprzez elpek » 22 cze 2017, o 19:13

Poturr napisał(a):Oj matacz matacz zabić utluc .... hahah licznik Ci się przestawił z km na mph. A więc mój drogi kolego ustaw licznik na kilometry przytrzymaj 2 guziczki na raz i spowrotem będziesz zadowolony ze swojego przebiegu 58 tys.


Hahaha :D dzieki poturek :D
elpek
Nowy
Nowy
 
Posty: 6
Dołączył(a): 8 sie 2016, o 21:09
Motocykl: GSXR 1000 K2
Imię: Kamil
Skąd: Piotrków Kujawski

Re: Problem z odpalaniem, wyskakujący błąd K2

UNREAD_POSTprzez cind12 » 23 cze 2017, o 15:23

Rozrusznik do wymiany xd przerabiałem tak tylko ze u mnie działo się to na gorącym silniku, oczywiście po wcześniejszym wyeliminowaniu pozostałych komponentów które mogą prowadzić do takiego zachowania. :)
Avatar użytkownika
cind12
 
Posty: 77
Dołączył(a): 27 lis 2016, o 11:46
Lokalizacja: Rzeszów
Motocykl: GSXR 1000
Imię: Michal
Skąd: Rzeszów

Re: Problem z odpalaniem, wyskakujący błąd K2

UNREAD_POSTprzez elpek » 19 lip 2017, o 22:58

Pany, ostatnio właśnie tam wszystko rozebrałem i popatrzyłem. Jak poruszam klamka od sprzęgła to motocykl normalnie zacznie kręcić. Dym który się pojawiał spowodowany był spaleniem kabla czarno białego od czujnika luzu. Ładowanie 16V na wolnych obrotach. Jutro przychodzi nowy czujnik i regulator, mogła to być wina zbyt wysokiego ładowania?
elpek
Nowy
Nowy
 
Posty: 6
Dołączył(a): 8 sie 2016, o 21:09
Motocykl: GSXR 1000 K2
Imię: Kamil
Skąd: Piotrków Kujawski

Re: Problem z odpalaniem, wyskakujący błąd K2

UNREAD_POSTprzez matix19 » 20 lip 2017, o 06:44

mogła, nie kombinuj nic przy takim napięciu bo możesz nawet kompa popalić.
Avatar użytkownika
matix19
 
Posty: 1018
Dołączył(a): 1 cze 2010, o 08:08
Motocykl: ZX10R 3gen
Wymarzony motocykl: RSV4
Imię: Mateusz
Skąd: Ostrołęka


Powrót do GSX-R 1000



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości