Wymiana wydechu 1000 k8
-
- Nowy
Wymiana wydechu 1000 k8
Siemanko, naszła mnie ochota na kilka przeróbek i między innymi wymianę wydechu w moim gixie (jest to model 1000 k8).
Nigdy wcześniej tego nie robiłem w żadnym moto i nie mam doświadczenia.
Chciałbym wrzucić coś krótkiego na jedną stronę. Poprowadzić przelot z usunięciem katalizatora.
Nie chcę też wydać na to miliona złotych dlatego zastanawiałem się nad zakupem jakiejś końcowej puszki (znalazłem Two Brothers -a w sieci) ale nie jest to model dedykowany do mojego moto.
Z dopasowaniem uchwytu /wieszaka i ewentualnym dorobieniem rury do kolektora nie powinno być problemu ale nie wiem jak się ma w praktyce sprawa z wyrzuceniem kata.
Domniemam, że sonda i exup jest umiejscowiona przed nim (?)
Czy pojawią się jakieś cyrki ze spalaniem i ewentualną utratą mocy, nierówną pracą silnika itp. jeśli tak po prostu wyrzucę kata i poprowadzę sobie nowy komin.
Podzielcie się jakimś informacjami jeśli macie jakieś doświadczenie w temacie. Czy w ogóle gra jest warta świeczki. Czy w grę wchodzi tylko dedykowany model wraz z decatem.
Będę wdzięczny za wszystkie sugestie.
Nigdy wcześniej tego nie robiłem w żadnym moto i nie mam doświadczenia.
Chciałbym wrzucić coś krótkiego na jedną stronę. Poprowadzić przelot z usunięciem katalizatora.
Nie chcę też wydać na to miliona złotych dlatego zastanawiałem się nad zakupem jakiejś końcowej puszki (znalazłem Two Brothers -a w sieci) ale nie jest to model dedykowany do mojego moto.
Z dopasowaniem uchwytu /wieszaka i ewentualnym dorobieniem rury do kolektora nie powinno być problemu ale nie wiem jak się ma w praktyce sprawa z wyrzuceniem kata.
Domniemam, że sonda i exup jest umiejscowiona przed nim (?)
Czy pojawią się jakieś cyrki ze spalaniem i ewentualną utratą mocy, nierówną pracą silnika itp. jeśli tak po prostu wyrzucę kata i poprowadzę sobie nowy komin.
Podzielcie się jakimś informacjami jeśli macie jakieś doświadczenie w temacie. Czy w ogóle gra jest warta świeczki. Czy w grę wchodzi tylko dedykowany model wraz z decatem.
Będę wdzięczny za wszystkie sugestie.
- Starscream
- Motocykl: k6 1LITR
- Wymarzony motocykl: BIAŁO CZERWONY
- Imię: Konrad
Re: Wymiana wydechu 1000 k8
Ja kupił bym dedykowaną końcówkę ale jak masz jakąś okazje to bież zakładaj kup bądź zrób decat ( pamietaj p przyspawaniu nakretki na sadę ) , exup po zdjęciu linek pozostaje otwarty ( nie wiem jak w k8 ale u mnie kwestia wyciecia jednego pinu z kostki ) powodzenia
- Legut
- Motocykl: Suzuki GSX-R 1000 2009
- Wymarzony motocykl: nie ma
- Imię: Maciek
Kolego jeśli jesteś dalej zainteresowany wymianą tłumika w swoim motocyklu to napisz do mnie na biuro@legato-motocykle.pl
Przy zakupie tłumika na jedną stronę w cale nie wychodzi tak drogo zakup dedykowanej, dobrej końcówki
Przy zakupie tłumika na jedną stronę w cale nie wychodzi tak drogo zakup dedykowanej, dobrej końcówki

-
- Nowy
Tłumik zamówiony, więc temat zakupu nieaktualny,teraz potrzebuję "szpeca" który mi wystruga dekat i połączy całość. Jak macie kogoś godnego polecenia z okolic Katowic to dajcie cynk. Yo!
- chudy21
- Motocykl: Dzikser 750 k4
- Wymarzony motocykl: s1000rr
- Imię: Albert
Dominator robi decaty
sklep.dominator-wydechy.pl/pl/p/DECAT-GSXR-1000-K7-K8/518
sklep.dominator-wydechy.pl/pl/p/DECAT-GSXR-1000-K7-K8/518
"Życie jest jak gówno na kole - raz jesteś na górze raz na dole"
- matix19
- Motocykl: ZX10R 3gen
- Wymarzony motocykl: RSV4
- Imię: Mateusz
ale jakie ceny śpiewają, wydechy mają w przyzwoitej ale już sam decat jak inni, my z Tomkiem właśnie mamy kata u jednego magika, na jego podstawie robi nam decaty, jak już będą wystrugane i założymy to damy znać czy polecamy gościa
- pablogixer34
- Motocykl: ZX 10 R Śnieżynka...
- Wymarzony motocykl: Nowy
- Imię: Paweł
Miałem Dominatora w k8 1000 - wykonanie i spasowanie - mega, cena - kupiłem używkę za 250, tyle co moge pomóc
-
- Nowy
Ja zamówiłem krótkiego Two Brothers-a Black Series w karbonie. Ale on jest dedykowany do zx6r więc na podstawie seryjnego kata nie uda się dorobić, moto będzie potrzebne do przymiarki przy robocie dlatego chciałbym dorwać kogoś z okolicy.