Błąd -c28 gsxr 600 k5

Wszystko na temat GSX-R 600.
Regulamin forum
Zapoznaj się i przekaż uwagi odnośnie
Nowe forum GSXR.PL!
Krystian7
Nowy
Nowy
Posty: 15
Rejestracja: 18 paź 2015, o 16:38
Motocykl: Suzuki GSX-R 600
Wymarzony motocykl: Obecny
Imię: Krystian
Skąd: Jarosław

Błąd -c28 gsxr 600 k5

Nieprzeczytany post autor: Krystian7 » 20 lip 2017, o 11:39

Witam! Wczoraj wyskoczyl mi blad F1 na przemian z temp. do tego czerwona kontrolka swieci.
Dzisiaj zrobilem zwore serwisowa i wyskoczyl mi blad -c28 probowalem przeszukac internet lecz nie znalazlem tego bledu.
Czy pomozecie? Dodam ze podczas jazdy na zworze przeskakuje tylko ta kreska przed c raz na gorze raz na dole nie wiem czy to ma znaczenie.
Obrazek

mirekm71
Posty: 436
Rejestracja: 18 paź 2016, o 16:33
Motocykl: K6 600
Imię: Mirek
Skąd: Brzeg

Re: Błąd -c28 gsxr 600 k5

Nieprzeczytany post autor: mirekm71 » 20 lip 2017, o 12:42

Nie przeszukuj internetu tylko forum. 14 stron wyników to mało?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Krystian7
Nowy
Nowy
Posty: 15
Rejestracja: 18 paź 2015, o 16:38
Motocykl: Suzuki GSX-R 600
Wymarzony motocykl: Obecny
Imię: Krystian
Skąd: Jarosław

Re: Błąd -c28 gsxr 600 k5

Nieprzeczytany post autor: Krystian7 » 3 sie 2017, o 15:10

Przeczytałem trochę te tematy i stwierdziłem że sam się tego nie podejmę lecz wczoraj byłem już u kolejnego mechanika i dupa terminy długie. Wczoraj wziąłem się za rozkładanie tego silniczka. rozkrecilem to i złożyłem wady w tym nie widziałem bo pojęcia nie mam. Po jednym rozkręceniu efekt wyszedł taki że z 7 tysięcy obrotów łapał 12 tysięcy więc rozkrecilem ponownie coś poruszyłem pogrzebalem i wszystko było git nawet błąd FI znikną. niestety po krótkiej przejażdżce błąd dalej się pokazał i w silniczku dalej przy wlaczeniu zapłonu był taki zgrzyt dziwny.Czy sądzicie że silniczek do wymiany? Bo ja jestem ciemny w tym temacie.
Obrazek

Awatar użytkownika
chudy21
Posty: 548
Rejestracja: 8 cze 2015, o 18:58
Motocykl: Dzikser 750 k4
Wymarzony motocykl: s1000rr
Imię: Albert
Skąd: ddz

Re: Błąd -c28 gsxr 600 k5

Nieprzeczytany post autor: chudy21 » 3 sie 2017, o 16:16

Krystian7 pisze:Przeczytałem trochę te tematy i stwierdziłem że sam się tego nie podejmę lecz wczoraj byłem już u kolejnego mechanika i dupa terminy długie. Wczoraj wziąłem się za rozkładanie tego silniczka. rozkrecilem to i złożyłem wady w tym nie widziałem bo pojęcia nie mam. Po jednym rozkręceniu efekt wyszedł taki że z 7 tysięcy obrotów łapał 12 tysięcy więc rozkrecilem ponownie coś poruszyłem pogrzebalem i wszystko było git nawet błąd FI znikną. niestety po krótkiej przejażdżce błąd dalej się pokazał i w silniczku dalej przy wlaczeniu zapłonu był taki zgrzyt dziwny.Czy sądzicie że silniczek do wymiany? Bo ja jestem ciemny w tym temacie.
rozebranie i złożenie nic nie pomoże,musisz luty poprawić
"Życie jest jak gówno na kole - raz jesteś na górze raz na dole"

Awatar użytkownika
dziurekk
Posty: 744
Rejestracja: 11 lis 2014, o 18:03
Motocykl: GSXR 600 K4
Imię: Rafał
Skąd: .PL.

Re: Błąd -c28 gsxr 600 k5

Nieprzeczytany post autor: dziurekk » 3 sie 2017, o 16:38

Krystian7 pisze:Przeczytałem trochę te tematy i stwierdziłem że sam się tego nie podejmę lecz wczoraj byłem już u kolejnego mechanika i dupa terminy długie. Wczoraj wziąłem się za rozkładanie tego silniczka. rozkrecilem to i złożyłem wady w tym nie widziałem bo pojęcia nie mam. Po jednym rozkręceniu efekt wyszedł taki że z 7 tysięcy obrotów łapał 12 tysięcy więc rozkrecilem ponownie coś poruszyłem pogrzebalem i wszystko było git nawet błąd FI znikną. niestety po krótkiej przejażdżce błąd dalej się pokazał i w silniczku dalej przy wlaczeniu zapłonu był taki zgrzyt dziwny.Czy sądzicie że silniczek do wymiany? Bo ja jestem ciemny w tym temacie.
Jeżeli mowa o silniczku STVA to tam masz taką płytkę i takie jakby cycki (luty) cyknij je lutownica i sprawdź przewodzenie, ładnie widać który z którym ma przewodzenie. U jednych załatwia sprawę na długi czas a inni kupują nowy. Ja osobiście poprawiłem luty i jest gitara. Spokojnie sam ogarniesz abyś miał lutownice.
„Nie można pomóc wszystkim, ale każdy może pomóc komuś.”

Krystian7
Nowy
Nowy
Posty: 15
Rejestracja: 18 paź 2015, o 16:38
Motocykl: Suzuki GSX-R 600
Wymarzony motocykl: Obecny
Imię: Krystian
Skąd: Jarosław

Re: Błąd -c28 gsxr 600 k5

Nieprzeczytany post autor: Krystian7 » 3 sie 2017, o 18:03

Tak wiem o które chodzi. Dzisiaj ponownie patrzyłem na to i doszedłem do tego że jak rozkrece z obudowy silniczek to działa jak należy. Dodam zdjęcie o co mi chodzi.
http://imageshack.com/a/img923/7986/bLFs4G.jpg
a jak założę obudowę to przeskakuje coś w nim jakby te tryby były wytarte. Dodam również zdjęcie w obudowie
http://imageshack.com/a/img922/8932/2QtGBn.jpg
Obrazek

Awatar użytkownika
chudy21
Posty: 548
Rejestracja: 8 cze 2015, o 18:58
Motocykl: Dzikser 750 k4
Wymarzony motocykl: s1000rr
Imię: Albert
Skąd: ddz

Re: Błąd -c28 gsxr 600 k5

Nieprzeczytany post autor: chudy21 » 3 sie 2017, o 18:35

Krystian7 pisze:Tak wiem o które chodzi. Dzisiaj ponownie patrzyłem na to i doszedłem do tego że jak rozkrece z obudowy silniczek to działa jak należy. Dodam zdjęcie o co mi chodzi.
http://imageshack.com/a/img923/7986/bLFs4G.jpg
a jak założę obudowę to przeskakuje coś w nim jakby te tryby były wytarte. Dodam również zdjęcie w obudowie
http://imageshack.com/a/img922/8932/2QtGBn.jpg
ale poprawiłeś te luty czy nie?
"Życie jest jak gówno na kole - raz jesteś na górze raz na dole"

Krystian7
Nowy
Nowy
Posty: 15
Rejestracja: 18 paź 2015, o 16:38
Motocykl: Suzuki GSX-R 600
Wymarzony motocykl: Obecny
Imię: Krystian
Skąd: Jarosław

Re: Błąd -c28 gsxr 600 k5

Nieprzeczytany post autor: Krystian7 » 3 sie 2017, o 19:04

Lutow nie ruszalem bo stwierdziłem skoro działa bez obudowy to muszą być dobre
Obrazek

Awatar użytkownika
dziurekk
Posty: 744
Rejestracja: 11 lis 2014, o 18:03
Motocykl: GSXR 600 K4
Imię: Rafał
Skąd: .PL.

Re: Błąd -c28 gsxr 600 k5

Nieprzeczytany post autor: dziurekk » 3 sie 2017, o 20:48

Krystian7 pisze:Lutow nie ruszalem bo stwierdziłem skoro działa bez obudowy to muszą być dobre
Jak to stwierdziles? Bez obudowy go zamontowales i sterowal przepustnicami jak należy?
Pytam bo ciekawy jestem w jaki sposób doszedles że pracuje dobrze.
Temat jest powielany, rozwiązanie masz podane. Nic więcej nie jestem w stanie podpowiedzieć.
„Nie można pomóc wszystkim, ale każdy może pomóc komuś.”

Krystian7
Nowy
Nowy
Posty: 15
Rejestracja: 18 paź 2015, o 16:38
Motocykl: Suzuki GSX-R 600
Wymarzony motocykl: Obecny
Imię: Krystian
Skąd: Jarosław

Re: Błąd -c28 gsxr 600 k5

Nieprzeczytany post autor: Krystian7 » 3 sie 2017, o 21:05

Masz na zdjęciu, widać jak bez obudowy go podpialem pod kostkę to ten silniczek kręci w jedną i w drugą stronę tak jak ma działać. Jak chce go założyć pod przepustnice to wystarczy żebym obudowę tylko założył i wtedy przestaje działać nie kręci tym kółkiem tylko tryka. więc rozwiązania nadal nie mam
Obrazek

Awatar użytkownika
dziurekk
Posty: 744
Rejestracja: 11 lis 2014, o 18:03
Motocykl: GSXR 600 K4
Imię: Rafał
Skąd: .PL.

Re: Błąd -c28 gsxr 600 k5

Nieprzeczytany post autor: dziurekk » 3 sie 2017, o 21:58

Krystian7 pisze:Masz na zdjęciu, widać jak bez obudowy go podpialem pod kostkę to ten silniczek kręci w jedną i w drugą stronę tak jak ma działać. Jak chce go założyć pod przepustnice to wystarczy żebym obudowę tylko założył i wtedy przestaje działać nie kręci tym kółkiem tylko tryka. więc rozwiązania nadal nie mam
Weź to rozbierz żeby było widać płytkę, i zmierz przewodzenie jak nie chcesz lutować sam. To że Ci na pusto chodzi o niczym nie świadczy.
Czekam na rozwiązanie problemu przez Ciebie może coś nowego wniesiesz do tematu ;)
„Nie można pomóc wszystkim, ale każdy może pomóc komuś.”

randyr
Nowy
Nowy
Posty: 14
Rejestracja: 23 wrz 2018, o 21:21
Motocykl: gsxr600 k5
Imię: Pawel
Skąd: 3miasto

Re: Błąd -c28 gsxr 600 k5

Nieprzeczytany post autor: randyr » 22 mar 2019, o 18:03

Trafilo i na mnie.

Okazuje sie, ze przepustnice w ogole nie reaguja, ani po przekreczeniu kluczyka, ani po odpaleniu.
Rozmontowalem stva, poprawilem na szybko luty (zrobie to raz jeszcze), ale nic to nie pomoglo.
W ktorym momencie na kostkach pojawia sie napiecie?
Ktory bezpiecznik za to odpowiada?

Awatar użytkownika
Carry
Posty: 450
Rejestracja: 17 sie 2010, o 13:49
Motocykl: GSXR 600 K6
Imię: Marcin
Skąd: Warszawa
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki/Warszawa
Kontakt:

Re: Błąd -c28 gsxr 600 k5

Nieprzeczytany post autor: Carry » 23 mar 2019, o 10:18

Jak sobie nie poradzisz to moge ci wylaczyc blad w ECU i podlac paliwem mape aby skompensowac ich brak
ECU flashing - Carry/MotoTune
+48600403686
Polub Nas:
https://www.facebook.com/mototunepl
Zapraszamy!

ODPOWIEDZ