FI error k5

Wszystko na temat GSX-R 600.
Regulamin forum
Zapoznaj się i przekaż uwagi odnośnie
Nowe forum GSXR.PL!
GrzechuK5
Nowy
Nowy
Posty: 12
Rejestracja: 28 maja 2017, o 15:46
Motocykl: GSXR 600 20th anniversary
Wymarzony motocykl: S1000RR
Imię: Grzegorz
Skąd: Rumia

FI error k5

Nieprzeczytany post autor: GrzechuK5 » 29 sie 2017, o 21:23

Witam wszystkich.


Mam maly problem, a mianowicie jadac ostanio pojawila mi Fi error na zmiane z temepratura, do teg czerwona dioda sie swieci non stop.

Wylaczajac moto na pare chwil, i po ponownych odpaleniu smiaga bez problemu do okolo 40/50kilomotrow i znowu to samo.

Podlaczylem kostke a`la `getho dealer mode` i blad C00, moze moj blad bo chwile mi podpiecie zajmuje

Moto gix 600 k5.



Co bu ty z tym zrobic ? wyciagac pompe i czyscic razem z wtryskami czy moze STV ?

Awatar użytkownika
MrTrash
Posty: 192
Rejestracja: 26 sie 2016, o 23:35
Motocykl: GSX-R 750 K8
Wymarzony motocykl: Jest :D
Imię: Tomasz
Skąd: Zamość

Re: FI error k5

Nieprzeczytany post autor: MrTrash » 29 sie 2017, o 22:30

Zrób zworkę i się z nią przejedź do momentu aż zacznie migać FI i pojawi się błąd, bo nie zawsze wyświetla błąd zaraz po uruchomieniu.

GrzechuK5
Nowy
Nowy
Posty: 12
Rejestracja: 28 maja 2017, o 15:46
Motocykl: GSXR 600 20th anniversary
Wymarzony motocykl: S1000RR
Imię: Grzegorz
Skąd: Rumia

Re: FI error k5

Nieprzeczytany post autor: GrzechuK5 » 29 sie 2017, o 23:04

Juz sie przygotowalem na jutro, mam klucz i `patent` zeby jutro srpawdzic kod bledu zaraz po zapaleniu sie FI

Ps Dodam jeszcze sie mam C00 ale throttle body position jest za wysoko zamiast byc -C00 to kreseczka jest na gorze, postaram sie to jutro tez ustawic.

GrzechuK5
Nowy
Nowy
Posty: 12
Rejestracja: 28 maja 2017, o 15:46
Motocykl: GSXR 600 20th anniversary
Wymarzony motocykl: S1000RR
Imię: Grzegorz
Skąd: Rumia

Re: FI error k5

Nieprzeczytany post autor: GrzechuK5 » 30 sie 2017, o 21:11

Quick update !



W koncu sie pojawil legendarny Blad -C28, wyciągnąłem STVA z bajka i sprawdzilem oporność ktora miala byc w granicach 7Ohm u mnie skacze i wariuje...

Teraz pytanie, roskrecac i przelutowac laczenia 4ry czy dac komus do roboty ?

Awatar użytkownika
chudy21
Posty: 548
Rejestracja: 8 cze 2015, o 18:58
Motocykl: Dzikser 750 k4
Wymarzony motocykl: s1000rr
Imię: Albert
Skąd: ddz

Re: FI error k5

Nieprzeczytany post autor: chudy21 » 30 sie 2017, o 21:21

GrzechuK5 pisze:Quick update !



W koncu sie pojawil legendarny Blad -C28, wyciągnąłem STVA z bajka i sprawdzilem oporność ktora miala byc w granicach 7Ohm u mnie skacze i wariuje...

Teraz pytanie, roskrecac i przelutowac laczenia 4ry czy dac komus do roboty ?
popraw luty i będzie git
"Życie jest jak gówno na kole - raz jesteś na górze raz na dole"

GrzechuK5
Nowy
Nowy
Posty: 12
Rejestracja: 28 maja 2017, o 15:46
Motocykl: GSXR 600 20th anniversary
Wymarzony motocykl: S1000RR
Imię: Grzegorz
Skąd: Rumia

Re: FI error k5

Nieprzeczytany post autor: GrzechuK5 » 31 sie 2017, o 13:19

kolejny updajcik!



Tak wiec STVA zostala sciagnieta, przelutowana i zalozona zpowrotem. Error przestal sie wyswietlac czyli miod malia....

no wlasnie nie do konca wydaje mi sie ze zapki jakies sie `ruchnely` przy zakladaniu i moto bez gazu teraz nie odpali... a i sam gasnie :/

co by tu z tym zrobic ?

pozdro

Awatar użytkownika
chudy21
Posty: 548
Rejestracja: 8 cze 2015, o 18:58
Motocykl: Dzikser 750 k4
Wymarzony motocykl: s1000rr
Imię: Albert
Skąd: ddz

Re: FI error k5

Nieprzeczytany post autor: chudy21 » 31 sie 2017, o 13:24

GrzechuK5 pisze:kolejny updajcik!



Tak wiec STVA zostala sciagnieta, przelutowana i zalozona zpowrotem. Error przestal sie wyswietlac czyli miod malia....

no wlasnie nie do konca wydaje mi sie ze zapki jakies sie `ruchnely` przy zakladaniu i moto bez gazu teraz nie odpali... a i sam gasnie :/

co by tu z tym zrobic ?

pozdro
dlaczego ci się wydaję że ząbki poszły?tryka po przekręceniu zapłonu?
"Życie jest jak gówno na kole - raz jesteś na górze raz na dole"

GrzechuK5
Nowy
Nowy
Posty: 12
Rejestracja: 28 maja 2017, o 15:46
Motocykl: GSXR 600 20th anniversary
Wymarzony motocykl: S1000RR
Imię: Grzegorz
Skąd: Rumia

Re: FI error k5

Nieprzeczytany post autor: GrzechuK5 » 31 sie 2017, o 13:30

nie tyle co poszly, a sie lekko przesunęły przy zakladaniu bede musial sciagnac pokrywe filtra powietrza i oblukac.

Tak wgl. przepustnica ta gorna powinna byc zamknieta czy otwarta ? bo wydaje mi sie ze w tym jest problem, ze niepotrzebnie ruszylem ten `myk` na ktory wchodzi STVA i sie cos porobilo T_T

Awatar użytkownika
dziurekk
Posty: 744
Rejestracja: 11 lis 2014, o 18:03
Motocykl: GSXR 600 K4
Imię: Rafał
Skąd: .PL.

Re: FI error k5

Nieprzeczytany post autor: dziurekk » 31 sie 2017, o 20:18

GrzechuK5 pisze:nie tyle co poszly, a sie lekko przesunęły przy zakladaniu bede musial sciagnac pokrywe filtra powietrza i oblukac.

Tak wgl. przepustnica ta gorna powinna byc zamknieta czy otwarta ? bo wydaje mi sie ze w tym jest problem, ze niepotrzebnie ruszylem ten `myk` na ktory wchodzi STVA i sie cos porobilo T_T
Ja rozebralem wszystko. Przed złożeniem sprawdziłem czy STVA pracuje w całym zakresie i odpowiednio. Tam chyba grzebień można inaczej założyć i będzie źle otwierać.
„Nie można pomóc wszystkim, ale każdy może pomóc komuś.”

GrzechuK5
Nowy
Nowy
Posty: 12
Rejestracja: 28 maja 2017, o 15:46
Motocykl: GSXR 600 20th anniversary
Wymarzony motocykl: S1000RR
Imię: Grzegorz
Skąd: Rumia

Re: FI error k5

Nieprzeczytany post autor: GrzechuK5 » 31 sie 2017, o 22:42

dwie mozliwe rzeczy, zalozyc mozna zle a dwa do gory nogami

link to filmiku mi pomogl: https://www.youtube.com/watch?v=wfuXw0nhwh8&t=790s

ps. teraz mam FI C29 xD problemow ciag dalszy

ODPOWIEDZ