Problem ze spodniami

bojedydy
Nowy
Nowy
Posty: 19
Rejestracja: 25 lip 2015, o 14:57
Motocykl: gsxr 600 k4
Wymarzony motocykl: R1 rn22
Imię: Tomek
Skąd: Jarosław

Problem ze spodniami

Nieprzeczytany post autor: bojedydy » 15 lut 2016, o 12:29

Witam, kupiłem niedawno kombinezon skórzany firmy RST. Jest to kombinezon dwuczęściowy. Mam taki problem, że po paru przymiarkach nie trzyma mi zamek w spodniach, dodam, że kombinezon jest dość ciasnawy ale według mnie dobrze leży. Da się ten zamek jakoś wymienić czy mam większych spodni szukać ?

Awatar użytkownika
dziurekk
Posty: 744
Rejestracja: 11 lis 2014, o 18:03
Motocykl: GSXR 600 K4
Imię: Rafał
Skąd: .PL.

Re: Problem ze spodniami

Nieprzeczytany post autor: dziurekk » 15 lut 2016, o 12:43

bojedydy pisze:Witam, kupiłem niedawno kombinezon skórzany firmy RST. Jest to kombinezon dwuczęściowy. Mam taki problem, że po paru przymiarkach nie trzyma mi zamek w spodniach, dodam, że kombinezon jest dość ciasnawy ale według mnie dobrze leży. Da się ten zamek jakoś wymienić czy mam większych spodni szukać ?

To zależy tylko od tego czy nie wbijasz ich na siłę. Zamek to Ci krawiec wymieni jak nie masz na gwarancji.
„Nie można pomóc wszystkim, ale każdy może pomóc komuś.”

bojedydy
Nowy
Nowy
Posty: 19
Rejestracja: 25 lip 2015, o 14:57
Motocykl: gsxr 600 k4
Wymarzony motocykl: R1 rn22
Imię: Tomek
Skąd: Jarosław

Re: Problem ze spodniami

Nieprzeczytany post autor: bojedydy » 15 lut 2016, o 14:54

No właśnie spodnie dobrze leżą, dość dobrze przylegają.Lekki problem jest z zapięciem ale jak już zapne to wszystko jest ok poza tym zamkiem który puszcza.

Awatar użytkownika
Dgrfst
Posty: 871
Rejestracja: 19 cze 2014, o 18:42
Motocykl: Aprilia Tuono
Imię: Olo
Skąd: pow.Otwocki

Re: Problem ze spodniami

Nieprzeczytany post autor: Dgrfst » 15 lut 2016, o 15:20

Mi za wymiane zamka w kurtce wzieli 60 zł
Trzej rycerze: elf, krasnolud i człowiek ruszają do labiryntu Downa, by zdobyć magiczną broszkę oraz zabić cyklopa smoka czarnoksiężnika, który jest Duchem Dupy.

Awatar użytkownika
ToMsOn
Posty: 3148
Rejestracja: 27 lis 2014, o 21:48
Motocykl: ZX10R igła forumowa ;)
Wymarzony motocykl: H2R
Imię: Tomas
Skąd: <DKL>
Lokalizacja: Cała Polska

Re: Problem ze spodniami

Nieprzeczytany post autor: ToMsOn » 15 lut 2016, o 17:34

A może po prostu sam suwak ci się coś zepsuł ? bo na ogół powinien mieć taką blokadę która nie pozwala mu wracać samemu ;)


Albo operacja zmniejszenia cojones ?? :lol:
;)

qubis
Posty: 3030
Rejestracja: 3 maja 2014, o 20:13
Motocykl: k9 1000
Wymarzony motocykl: Kazdy od Pawła Mad... :))
Imię: Andrzej
Skąd: KSIĘSTWO GUBIN

Re: Problem ze spodniami

Nieprzeczytany post autor: qubis » 15 lut 2016, o 17:37

A spróbuj zcisnąć suwak bardziej( np kombinerkami) tak zaby bardziej naciskał zabki w zamku...
A tak poza tym to zamek chyba powinien byc na gwarancji bo w dainese na pewno jest a tu to nie jestem pewien
Obrazek

bojedydy
Nowy
Nowy
Posty: 19
Rejestracja: 25 lip 2015, o 14:57
Motocykl: gsxr 600 k4
Wymarzony motocykl: R1 rn22
Imię: Tomek
Skąd: Jarosław

Re: Problem ze spodniami

Nieprzeczytany post autor: bojedydy » 15 lut 2016, o 17:42

Kombi kupiłem używany także gwarancji nie ma. Dałem krawcowi to mówił, że bez problemu wymieni i koszt coś ok. 20 zł także zobaczymy jak wróci. Minimalne problemy są przy zapinaniu ale mam nadzieję, że się obejdzie bez operacji;p

Awatar użytkownika
QH1
Posty: 606
Rejestracja: 15 gru 2015, o 20:32
Motocykl: GSXR 1000, S1000RR,EXC450
Wymarzony motocykl: najszybszy na torze ;)
Imię: Marcin
Skąd: Wrocław

Re: Problem ze spodniami

Nieprzeczytany post autor: QH1 » 15 lut 2016, o 19:14

Kombi ma być ciasne bo inaczej furkocze.
Trochę się ponaciąga gdzie trzeba.

Nie musisz wymieniać zamka - wystarczy wymienić suwak za 5 pln. jak kupisz pasujący sam możesz to zrobić.

ODPOWIEDZ