Srad 600 slaby top speed

Wszystko na temat GSX-R 600.
Regulamin forum
Zapoznaj się i przekaż uwagi odnośnie
Nowe forum GSXR.PL!
Dziadi
Posty: 342
Rejestracja: 23 sie 2013, o 17:03
Motocykl: GSX-R 600 SRAD
Wymarzony motocykl: GSX-R 1000 200km :)
Imię: Bartek
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Re: Srad 600 slaby top speed

Nieprzeczytany post autor: Dziadi » 6 cze 2018, o 19:53

nie sadze zeby mial zmienione przelozenie bo trzeba sie wysilic zeby na kolo poszedl
sprawdzales swojego na gps ile idzie na maxa ? albo moze pamietasz ile masz na ostatnim biegu RPM i wiecej nie idzie ?

TomaszChada
Nowy
Nowy
Posty: 10
Rejestracja: 26 kwie 2018, o 15:07
Motocykl: Gsxr 600 srad
Wymarzony motocykl: H2r
Imię: Tomasz
Skąd: Katowice

Re: Srad 600 slaby top speed

Nieprzeczytany post autor: TomaszChada » 7 cze 2018, o 07:31

Nie miałem jeszcze kiedy się przejechać w weekend sprawdzę jak czas pozwoli.

Mój na koło bez problemu jak sie uczyłem i to bez strzelania tylko z "lagi".
Na ostatnim biegu do odcinki czyli jakieś 14tys obrotow.

Raz mierzyłem predkosc i porównywałem do Gsxr k4 750 to przy moim maksymalnym wyniku czyli na liczniku 280km/h znajomemu pokazało, ze jechał 260.

Dziadi
Posty: 342
Rejestracja: 23 sie 2013, o 17:03
Motocykl: GSX-R 600 SRAD
Wymarzony motocykl: GSX-R 1000 200km :)
Imię: Bartek
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Re: Srad 600 slaby top speed

Nieprzeczytany post autor: Dziadi » 7 cze 2018, o 11:28

To niezle Ci smiga :) bylo by fajnie jakbys to sprawdzil tym gpsem

Dziadi
Posty: 342
Rejestracja: 23 sie 2013, o 17:03
Motocykl: GSX-R 600 SRAD
Wymarzony motocykl: GSX-R 1000 200km :)
Imię: Bartek
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Re: Srad 600 slaby top speed

Nieprzeczytany post autor: Dziadi » 12 cze 2018, o 14:49

Pompa zapierdala az milo butelke 1l to w moment napelnila :) teraz nie wiem co dalej :(

Dziadi
Posty: 342
Rejestracja: 23 sie 2013, o 17:03
Motocykl: GSX-R 600 SRAD
Wymarzony motocykl: GSX-R 1000 200km :)
Imię: Bartek
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Re: Srad 600 slaby top speed

Nieprzeczytany post autor: Dziadi » 12 cze 2018, o 15:09

Jak czujnik stopki zmostkowac?

Dziadi
Posty: 342
Rejestracja: 23 sie 2013, o 17:03
Motocykl: GSX-R 600 SRAD
Wymarzony motocykl: GSX-R 1000 200km :)
Imię: Bartek
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Re: Srad 600 slaby top speed

Nieprzeczytany post autor: Dziadi » 12 cze 2018, o 18:06

Nie myslalem o stopce a ona luzna troche oby to bylo to

Dziadi
Posty: 342
Rejestracja: 23 sie 2013, o 17:03
Motocykl: GSX-R 600 SRAD
Wymarzony motocykl: GSX-R 1000 200km :)
Imię: Bartek
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Re: Srad 600 slaby top speed

Nieprzeczytany post autor: Dziadi » 14 cze 2018, o 20:56

Dzisiaj grubo potestowalem i mam nowe wnioski
1,2,3 odcina 14,5
4 odcina do konca ale juz cos sie dzieje
5 bieg zatrzymuje sie na 13 tys
6 bieg zatrzymuje sie na 12,5 tys

Moto poza tym idzie jak zly

Sprawdzone juz byly
-czujnik stopki zmostkowany
-pompa chodzi jak zloto
-filtr paliwa ogarniety
-filtr powietrza sprawdzany byl na nowym papierowym i kn

Nowe pomysly ?

Awatar użytkownika
Ryniu
Posty: 339
Rejestracja: 8 lis 2015, o 15:53
Motocykl: GSX-R 1000 K8
Imię: Kamil
Skąd: Goleniów

Srad 600 slaby top speed

Nieprzeczytany post autor: Ryniu » 14 cze 2018, o 21:58

Zabierz do dobrego mechanika

Dziadi
Posty: 342
Rejestracja: 23 sie 2013, o 17:03
Motocykl: GSX-R 600 SRAD
Wymarzony motocykl: GSX-R 1000 200km :)
Imię: Bartek
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Re: Srad 600 slaby top speed

Nieprzeczytany post autor: Dziadi » 14 cze 2018, o 22:06

A i swiece tez zmienilem chyba nie mam wyboru musi go inny spec zobaczyc moj sie poddal :/

Awatar użytkownika
redips
Posty: 216
Rejestracja: 27 kwie 2017, o 13:31
Motocykl: GSXR 750 K7 Isle of Man
Wymarzony motocykl: Już mam :)
Imię: Kamil
Skąd: Gdańsk

Re: Srad 600 slaby top speed

Nieprzeczytany post autor: redips » 15 cze 2018, o 07:08

Na tym 5 i 6 biegu to tak kręci podczas jady czy na stojaku?

Uruchamiam fantazję więc może zupełne bzdury piszę :)

Jak podczas jazdy to może zwyczajnie zaczyna mu brakować mocy do przełamania oporów powietrza? Może potrzeba jakiejś regulacji gaźnika czy wtrysku? Nie wiem w sumie co jest w SRADzie..
Albo doloty mają jakąś nieszczelność i powietrze zamiast być wtłaczane do silnika to ucieka gdzieś bokiem i dlatego brakuje mocy? Albo może zimą jakiś szczur zdechł w tych dolotach albo jakaś szmata blokuje przepływ powietrza :)

Z drugiej strony jak jest na stojaku to powietrze nie jest wtłaczane do silnika, SRAD nie spełnia swojej funkcji i na wolnossącym nie chce kręcić na tych biegach?

Ja kiedyś w bandicie z 97 miałem taką historię, że wężyk odpowietrzający z airboxa miałem źle wyprowadzony zamiast za aku to gdzieś z boku moto i przy wyższych prędkościach się trochę dławił, szczególnie przy bocznym wietrze :) poprowadziłem go jak trzeba i jak ręką odjął :)
Romet Pony 50-M-3 ----> GSF 600n Bandit '97 ----> GSR 600 '06 ----> GSXR 750 IoM TT '07

Dziadi
Posty: 342
Rejestracja: 23 sie 2013, o 17:03
Motocykl: GSX-R 600 SRAD
Wymarzony motocykl: GSX-R 1000 200km :)
Imię: Bartek
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Re: Srad 600 slaby top speed

Nieprzeczytany post autor: Dziadi » 15 cze 2018, o 11:26

Podczas jazdy dolot sprawdzany dawki trzeba pozmieniac ewidentnie

Dziadi
Posty: 342
Rejestracja: 23 sie 2013, o 17:03
Motocykl: GSX-R 600 SRAD
Wymarzony motocykl: GSX-R 1000 200km :)
Imię: Bartek
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Re: Srad 600 slaby top speed

Nieprzeczytany post autor: Dziadi » 20 cze 2018, o 16:56

Dla wszystkich martwiacych sie tematem :d moto zostalo oddane do innego szpeca i ma popatrzec na gazniki , sprawdzic kompresje i moze zawory. Zobaczymy co bedzie.

Dziadi
Posty: 342
Rejestracja: 23 sie 2013, o 17:03
Motocykl: GSX-R 600 SRAD
Wymarzony motocykl: GSX-R 1000 200km :)
Imię: Bartek
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Re: Srad 600 slaby top speed

Nieprzeczytany post autor: Dziadi » 28 cze 2018, o 13:49

Temat mozna zamknac poprzedni fachowiec pojebal troche gazniki ,alw teraz juz wszystko git :)

ODPOWIEDZ